torsdag 23. september 2010

Mandagen 20 sep.

BRUDEBUKETTEN
Hva er min oppgave?
- Oppgaven for mandagen var å dekorere videre på brudebuketten med mitt team.Hva er mitt kompetansemålet for oppgaven?
- Jeg velgte å  planlegge eget arbeid med blomsterfaglig matrialet basert på kunnskap om ulike kulturer. I denne sammenhengen ble det en blaning av Typisk norsk og litt fra Sør Afrika's kunnskaper.


Egen læremål for den dagen

- Det var å lære litt teknikker fra utvekslingsstudentene fra Cape Town i Sør Afrika.


Starten på dagen

Først fikset jeg litt på formen på den klassiske buketten.  Deretter snakket jeg med de andre på gruppen min, og fortalte hvordan vi ville ha buketten våres. Deretter begynte vi med hver vår bukett.

Vi  ble enige om at Ivan kunne hjelpe meg med buketten.
Han fikk lage mellomstikk, for første gang. Han  laget en lang rekke, i stede for en og en .

Han fikk tips å ta en lang ståltråd å bruke det som et utgangspunkt, og sette mellomstikkene på en rekke å teipe dem sammen rundt denne ståltråden, for å få en spennende uttrykk i buketten.
Da var det viktig at ikke stilkene fikk tilført luft, eller fuktighet.

Jeg valgte ut blomstene jeg ville ha med i buketten.

- Vrihassel
- Roser rød
- plastikk bær i orange og rød
- blader i grønn
- mørke blad
- steelgrass
- Coral feren- Korall bregne      
- Hypericum 
- En matt hårete blad
- Hasselnøtter
- Rød bær

Alt dette fant jeg mens jeg laget buketten.

-  Ellers har jeg planer om å  bruke vikletråd som dekor til slutt hvis det kan tilpasses til sluttsproduktet.


-Prisen: ca 300kr.


Skisser


Her tenkte jeg å ha midtpunktet i buketten, derfor vil jeg ha grønt rundt det, og ha noe som henger ned for å få en fin helhet.
Jeg tenker at rød og grønn er en kontrast, og de framhever hverandre. Derfor vil jeg ha di fargene.
Jeg kan godt ha noen matt grønn farger som får en spenning i buketten.  feks de hårete bladene (hvit/ med en matt grønn farge)  og noen steelgress som henger ned sammen med andre grønne blad.Her tenkte jeg at jeg ville ha en ren og enkel brudebukett.
ha noen greiner og planter som hang nedover med orkide eller germini hengende ned.
Jeg tenkte å ha noe som hang nedover, feks 
hageplante med orkider på eller noe lignende med bjørnegress rundt i buketten. og virkletråd nedover som festet alt sammen. Her tegnet  jeg også med noen vrihassel som henger ned over, for kontrastene rød og brun er veldig fin overgang, så jeg har lyst å eksperimentere med litt bær, forskjellige blader som går i grønn og mørke blader, og klar røde bær, som framhever buketten.  

Dette ble min endelige skisse.


Prossesen

Jeg fikk hjelp av Ivan og en mann som er blomsterdekoratør i Sør Afrika, Og tilsamnne fikk vi fram dette resultatet.


Analyserer buketten

Rød fargen, som hovedfargen, oransje og brun for å friske opp den naturlige helheten og få litt høstfarger inn i bildet.

Brun fargen der ende jeg med vrihassel for å  få en spenning i buketten, å for å ta brun fargen igjen så tok jeg noen mørke brun/ grønn blader.

Oransje fargen så valgte jeg noen plastik bær som hadde litt rødt i seg som passet perfekt inn i buketten, en fin overgang, som kunne henge nedover.

Grønn  fargen rundt buketten og nedover for å fremheve rød fargen. Ellers tenkte jeg noen steelgress/ bjørnegress rundt buketten, men fikk hjelp av blomsterdekoratøren og sette nesten alt sammen. 

Vi fikk en spennende utforming av buketten med steelgress som fikk noen kuler fra en snitt som heter Hypericum på tuppen av steelgressene og sprett over buketten og nedover. Han viste meg en teknikk om hvordan vi kan sette vrihassel rundt en bukett og krølle dem sammen. Han viste meg også en lett måte å sette alt sammen på, og utfordre ulike matrialer i en bukett, så det var spennende.
Til slutt ville jeg ha vikletråd for å pynte rosene for å få buketten til å lyse mer opp og få fram hasselnøttene.

Formen på buketten er nokså rundt så blir det en linje som følger nerover midt i buketten, som får det til å se friskt og naturligt ut. Eller så kommer kule De runde formene er matte, myke, glatte og skinnende (kule form) så det er spennende og ikke for mye dekor.

Overflaten er glatt, myk, og spretter over alle kanter, som gir en stilig helhet.

Dette er en dekorativ brudebukett som har høst farger.


OPPSUMMERING

Jeg tenkte mye på farger som gikk sammen, rød,orange,brun og grønn til buketten som går igjen med høstfarger. Disse fargene er varme farger.
Jeg og Ivan brukte mye stifteteknikk, i bladene, bærene, haselnøttene og vrihasselene for å fulge de stiftete rosene slik at blostene og bladen holder seg bedre og lengre.
Vi følgte proporsjonene 1/2 og 1/2 og teipet alt sammen nede ved håndtaket til bruden.
Vi eksperimenterte alle matrialene på forskjellige steder rundt rosene.
Bildet oppforbi ble resultatet.
Hvis vi snur brudebuketten opp/ned, så vil ikke en ting falle ut. Alt er festet på en god stifte teknikk.

Egenvurdering

Jeg syns jeg brukte kontrastene bra, helheten ble spennende, ikke for mye detaljer, men kunne ikke hatt mer tilbehør, da hadde det blitt rotete, og vanskelig å holde blikkfaget på de røde rosene.
Jeg fikk gjennomført mitt kompetansemål. Jeg fikk lære små teknikker om å sette ulike matrialer sammen og bruke matrialene på en spennende måte i en bukett, fra en blomsterdekoratør som har en annen kultur.
Det var lærerikt og kjekt. Jeg ble ferdig i god tid, før vi skulle hjem.
Dermed var jeg med å hjalp Hilde med hennes brudebukett, slik at hun ble ferdig. Det var veldig kjekt.
Jeg forholdt meg til en dekorativ still.

1 kommentar:

Blomstertua sa...

Grundig og flott dokumentasjon på en kreativ og spennende brudebukett. Flott at du har valgt ut læreplanmål for ditt produkt og eget læremål:)